5 rutes de les fonts per anar d’excursió

Recopilem, en aquest post, 5 rutes de fonts per anar d’excursió d’entre totes les sortides on podrem descobrir fonts. Són rutes circulars fàcils i curtes aptes per anar-hi amb nens. En el cas de Viladrau l’itinerari no és circular es tracta de 6 curtes passejades que comencen des del mateix municipi. No totes les fonts que es visiten hi raja aigua i algunes si en raja no es del tot aconsellable beure’n. Gaudiu de les caminades i dels diferents i bonics paisatges que les envolten.

5 rutes de fonts per anar d’excursió i gaudir de l’entorn

 

Ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona

5 rutes de les fonts per anar d'excursió FITXA – Ruta de les fonts per la riera de Clarà a Argentona

Una ruta circular sense pràcticament desnivell que combina trams d’estrets corriols i camins amb pistes agradables. Encara que no totes les fonts porten aigua l’entorn mereix una excursió.  Font del Roure, Font del Castanyer, Font d’en Quico, Font d’en Gavatx… Mareseme – Ruta circular 5 Km.

 

Ruta de les fonts i Verlets a Sant Joan les Fonts

5 rutes de les fonts per anar d'excursióFITXA – Ruta de les fonts i Verlets a Sant Joan les Fonts

Ruta senzilla i molt agradable de seguir que transcorre pel rierol de Verlets i els petits aiguamolls que s’hi formen.  L’itinerari està senyalitzat i disposa de trams  accessibles en cadira de rodes i cotxets. Un traçat condicionat i accessible per a tothom des d’on surten diferents camins (no tots accessibles) que acosten a cadascuna de les fonts. Font de Can Xervanda, Font de Fontfreda, Font de les Mulleres, Font Bona, Font de la Rompuda. Garrotxa – Ruta circular 6 Km.

 

Ruta de les fonts de Viladrau

5 rutes de les fonts per anar d'excursióFITXA – Ruta de les fonts de Viladrau

Recull de la ruta de les fonts de Viladrau. Una ruta gairebé urbana que us acostarà a 6 de les moltes fonts que hi ha al municipi. Fonts que queden a prop del centre de la població i anar-hi es converteix en un agradable passejada. Font de les Delícies, Font del Castanyer, Font de l’Oreneta, Font dels Enamorats, Font del ferro i del Noi gran. Osona – Ruta lineal, font a font des de Viladrau.

 

Ruta de les fonts a Rupit i Pruit

5 rutes de les fonts per anar d'excursióFITXA – Ruta de les fonts a Rupit i Pruit

La ruta de les fonts a Rupit i Pruit és una bonica passejada que voreja els dos torrents que flanquejant els plans de Corriol. Font de la Guitarra, Font del Saltiri, Font Vella. Zona pícnic. Osona –  Ruta circular de 4,6 Km.

 

Ruta de les fonts d’Horta de Sant Joan

5 rutes de les fonts per anar d'excursióFITXA – Ruta de les fonts d’Horta de Sant Joan

El recorregut del patrimoni de l’aigua, a més de fonts, inclou altres elements d’aigua com una bassa, un safareig o una de les moltes sínies escampades pels camps que servien per treure aigua de pous per poder regar els camps o donar aigua als ramats. Terra AltaRuta circular de 1,6 Km i 6 Km.

 

Bones rutes !

+ rutes d’aigua

Instagram totnens