5 ponts singulars per anar d'excursio

De totes les rutes que tenim n’hi ha moltes on cal travessar un riu, una riera o un torrent. En molts casos s’ha de creuar per un ponts de fusta, de pedra, per ponts penjant, passarel·les… Avui hem seleccionat 5 ponts singulars per anar d’excursió amb nens. Els hem escollit perquè la ruta o l’indret tenen algun aspecte que els hi dóna un atractiu especial. A cada pont trobareu l’enllaç a la fitxa on hi ha totes les dades de la sortida.

 

5 ponts singulars per anar d’excursió amb nens

Hi podreu arribar fet una excursió per la Via Verda, descobrireu què són els xaragalls, passejareu per senders de bandolers, travessareu un pont natural de més de 40 milions d’anys i caminareu per sobre el mar.

 

El pont de Pedret sobre el riu Llobregat

Pont de Pedret i Sant Quirze de Pedretanar a la fitxa

Hi podeu arribar amb cotxe o, si teniu ganes de caminar podeu seguir la Via Verda del Llobregat que surt de Berga.Creuant el pont, a uns 10 minuts teniu l’església de Sant Quirze de Pedret. Cercs – El Berguedà

 

El pont d’en Gatus sobre el riu Gurri

5 ponts singulars per anar d'excursioanar a la fitxa

Un itinerari fàcil i curt que us permetrà contemplar els xaragalls, aquesta geologia tan típica de la comarca. El pont medieval, també anomenat pont del molí de Sors, formava part de l’antic camí ral que unia Seva i Taradell és ara un bonic lloc per fer-hi una suau excursió. Ruta circular 4,3 Km. Seva – Osona.

 

El pont medieval dels Segalars sobre el torrent de l’Erola

5 ponts singulars per anar d'excursioanar a la fitxa

Bonica ruta senyalitzada que surt de Viladrau direcció a Mas La Sala. Indret on va viure i trepitjar el mític bandoler Joan Serrallonga. La Sala està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). La ruta passa per l’Arborètum de Viladrau, on podreu veure les plantes aromàtiques i medicinals. Ruta lineal 7Km. Viladrau -Osona.

 

El Pont de les Arnaules o Pont Foradat

5 ponts singulars per anar d'excursioanar a la fitxa

Es tracta d’un pont natural de roca de més de 40 milions d’anys que constitueix una meravella geològica. La ruta fins el pont és força senzilla. Podeu accedir-hi des del mateix Pont de Vilomara, tot creuant els seu impressionat pont medieval. També s’hi pot arribar des de l’altre costat, des de Manresa. Ruta lineal, no arriba als 3Km. Manresa – El Bages.

 

Els ponts de Cala Canyet sobre el mar

5 ponts singulars per anar d'excursioanar a la fitxa

Són una mena de passarel·les que uneixen els esculls de roques naturals. Són estretes sense cap tipus de protecció ni baranes, per tant, no són recomanades per a nens molt petits o persones que pateixin vertigen. Es troben a la bonica Cala Canyet. Santa Cristina d’Aro – Baix Empordà.

 

Bones rutes !!!

+ resums d’excursions amb nens

+ sortim!