Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions
5 circuits per fer en família
|

5 circuits per fer en família

5 circuits per fer en família

Amb aquest post us presentem diferents maneres de fer una sortida amb nens per conèixer el territori. Ja sigui en forma de circuits d’orientació o circuits interpretatius. En ambos casos es tracta de rutes fàcils que us permeten fer una aproximació diferent i entretinguda per diferents indrets de Catalunya. En cap cas estan proposades com a rutes de competició. Els 5 circuits per fer en família són activitats gratuïtes i fixes, n’hi ha però que us cal un mapa.

Consulteu el mapa de totes les ACTIVITATS FAMILIARS per municipi que hem destacat des de totnens. Podreu seleccionar, de manera directe, els circuits d’orientació que hem anat localitzant. Hi trobareu l’accés a la informació del municipi o organització que l’han preparat. Els de color blau són gratuïts, en els circuits taronja us cal comprar el mapa (els preus van dels 3 al 5 euros).

 

Circuits interpretatius per anar en família

Camí del Vi de Vilafranca del Penedès

Camí del Vi o Winewalk de Vilafranca del Penedèsveure fitxa

El Camí del Vi o Winewalk de Vilafranca del Penedès és un sender interpretatiu sobre vinyes, vi i el pas del temps. El recorregut s’inicia a l’Oficina de Turisme i transcorre, durant 3,5 km, fins a la Torre de les Aigües. Un itinerari accessible que es pot fer tot passejant a peu o en bicicleta. Durant el trajecte hi han fins a 8 estacions que us permeten experimentar amb els sentitsel món de la vinya i el vi. Ruta lineal 3,5 Km.

Itinerari de l’aigua a Can Vilallonga

veure itinerari

Us permetrà descobrir les antigues construccions destinades a aconseguir l’aprofitament de l’aigua: aqüeductes, la bassa, el pou, la resclosa, tot resseguint la canonada soterrada que transportava aigua fins a la casa. Un planer i còmode itinerari circular que comença i acaba en la mateixa finca de Can Vilallonga. Gironès. Ruta circular 3 Km.

Seguim amb 3 dels 5 circuits per fer en família, ara els específics d’orientació i natura.

Circuits d’orientació familiars

Circuit de les Hortes de Santa Eugènia i Deveses de Salt

Circuit de les Hortes de Santa Eugènia i Deveses de Saltveure fitxa

Aquest recorregut, compartit entre Girona i Salt, us permetrà conèixer l’espai agrícola de les Hortes de Santa Eugènia i l’espai natural de les Deveses de Salt tot seguint la ribera del Ter. La ruta es pot realitzar també fàcilment en bicicleta. Durada estimada: 2 hores. Gironès.

Circuit d’orientació al Parc del Tossol a Olot

veure fitxa

Consta de dos recorreguts de nivell bàsic, que més que diferenciar-se per nivells de dificultats, el que intenten és introduir al participant a l’orientació. En un dels circuits, el participant recorre 1’1 quilòmetres després de passar per 11 fites. En el segon, trobarà 7 fites en un traçat total de 0’7 quilòmetres. +info i mapa a A.E. Gastant Keks. Garrotxa.

La ruta d’en Pius als estanys a l’Estany d’Ivars i Vila-sana

veure fitxa Estany

Si visiteu l’Estany demaneu el quadernet de camp de la Ruta d’en Pius. La ruta d’orientació permanent, la Ruta d’en Pius,es troba instal·lada a 10 dels 20 espais naturals de Ponent. En cadascun d’aquests 10 espais naturals es troben amagats objectes (plantes i animals) que el participant ha de trobar gràcies a l’explicació del quadernet de camp del naturalista “Pius Fon i Quer”; quadernet que es pot obtenir imprès en punts d’informació dels espais naturals de Ponent. Pla d’Urgell.

 

+ activitats amb nens

+ circuits d’orientació

+ rutes interpretatives

 

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat