5 Centres d’interpretació per anar amb els nens

totnens-centres-interpretacio0000

Us proposem descobrir o redescobrir 5 Centres d’Interpretació amb els nens. 5 espais on, de manera lúdica, visual, pràctica i didàctica els nens poden aprendre, des de buscar or dins els riu com ho feien a l’antic Oest, conèixer el fascinant món de les abelles, descobrir com és un ecosistemes fluvial, contemplar les pintures rupestres o aprendre els diferents sistemes de comunicació que pot fer servir un far.

Unes de les característiques dels Centres d’Interpretació és la utilització de material didàctic en forma de panells informatius, vídeos, fotografies o diorames que ajuden als nens a comprendre millor allò que se’ls hi vol explicar. En alguns casos també podeu trobar material o mecanismes que els nens poden manipular perquè els hi sigui més fàcil descobrir-ne el seu funcionament.

En el post d’avui hem seleccionat 5 Centres d’interpretació dels que tenim identificats en els nostre mapa i que podeu veure aquí.

 

Centre d’Interpretació de l’or del Segre

Centre d’Interpretació de l’or del Segre (Balaguer – La Noguera) A través de diferents plafons el visitant pot ambientar-se dins el bosc de ribera, fent un recorregut històric per l’explotació d’or, des de l’època romana a l’andalusina -on hi hagués força activitat- fins als segles XVI i XVII. Teniu l’opció d’experimentar com es feia la recerca d’or, ja sigui dins el Museu, en la zona de safreig o anant fins les aigües del Segre en una visita guiada que s’organitza des del Centre d’Interpretació.

Muria – Centre d’Interpretació Apícola

totnens-sortim-centre-interpretacio-muria2

Muria – Centre d’Interpretació Apícola (El Perelló -Baix Ebre) El Centre és una iniciativa creada per la SAT Limitada Apícola del Perelló – Mel Muria que té com a objectiu divulgar la cultura i la tradició del món de la mel i les abelles. Els visitant podran conèixer el fascinant món de les abelles gràcies a la utilització de les noves tecnologies i als espais interactius i didàctics. Si voleu experimentar i descobrir quina és la feina d’un apicultor només us haureu de posar la roba i el cas adequats i anar a veure els rusc.

La Casa del Riu de Martinet

La Casa del Riu de Martinet (Montellà i Martinet – Baixa Cerdanya) La Casa del Riu de Martinet és un centre d’informació i d’interpretació sobre els ecosistemes fluvials. El centre, ubicat en una antiga piscifactoria, acull una mostra museogràfica sobre la vida al riu: el curs principal del riu, el bosc de ribera i la fauna associada. Si voleu teniu l’oportunitat de resseguint l‘itinerari de la llúdriga, sempre per les riberes del Segre i amb plafons explicatius. És una ruta senzilla i apte per tots els públics, quasi sempre amb bones ombres i prop de l’aigua, ideal per fer amb família.

Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre – Muntanyes de Prades 

El Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Muntanyes de Prades  (Montblanc – Conca de Barberà) Està dividit en diferents seccions on el visitant pot anar descobrir mitjançant diorames i plafons, des del medi físic de la Conca, la història geològica de la comarca a l’art rupestre dels nostres avantpassats. Podeu fer una ruta guiada per contemplar l’art in situ.

 

Centre d’Interpretació del Far de Calella

Centre d’Interpretació del Far de Calella (Calella – El Mareseme) Està situat en la zona de l’antic habitatge del faroler. Tots aquests continguts s’expliquen de manera amena a través d’audiovisuals i textos (català, castellà i anglès). El Centre està concebut per ser visitat tant per públic adult com per infantil i per aquest motiu disposa de diversos jocs interactius i de participació adreçats a públic més jove.

Esperem que us sigui d’interès.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat