tronc de crema amb cobertura de xocolata

Avui tornem a fer provatures a la cuina. Ens estrenem fent aquest boníssim tronc de crema amb cobertura de xocolata. No és complicat de fer però si una mica entretingut. Per preparar-lo hem buscat alguna recepta per internet i ens hem quedat amb un vídeo de youtube. (a peu de foto teniu l’enllaç). Nosaltres l’hem preparat un parell de cops i en ambdós casos ens ha quedat súper suau.

A partir d’aquesta recepta es poden fer mini troncs a l’estil dels Tigretons, substituint la crema per melmelada. Quan els provem ja us els mostrarem !

 

tronc de crema amb cobertura de xocolata. Ingredients

tronc de crema amb cobertura de xocolataveure vídeo de la recepta original

Més que posar-vos el nostre pas a pas, que és igual que el vídeo, us recomanem que el mireu. La veritat és que és molt fàcil de seguir. Les mesures i elaboració no l’hem variat, tret de la crema que us passem la recepta que hem fet. La cobertura, en el nostre cas, l’hem fet de xocolata blanca i de xocolata negra, al gust de casa.

Ingredients per fer el tronc

  • 120gr de farina
  • 120gr de sucre
  • 4 ous
  • ratlladura d’una llimona
  • 1 pessic de sal

Elaboració del tronc

 

Com fem la crema del farcit

tronc de crema amb cobertura de xocolatatronc farcit de crema

Nosaltres fem servir els sobres de flam / natilles de la marca Royal. Per fer la crema agafem les mesures del flam però com que volem que la crema ens quedi un pèl espesa li posem menys quantitat de llet.

  • 1 sobre flam Royal
  • 1 branca canyella
  • 1 tall de pell de llimona
  • 5 cullerades de sucre
  • 400 /430ml de llet

Les instruccions per fer la crema són les que us indica al sobre.

Nosaltres, després de reservar la llet de la tassa i el sobre, posem la resta de llet al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan arranqui el bull parem el foc i ho deixem reposar de 30 a 60 minuts. Després seguim com marca les instruccions del sobre. Per fer aquest tronc hem fet dos cops crema (dos sobres). Es poden fer duplicant les mesures o fent dos cops la crema.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden pesar els ingredients, incorporar els ingredients al bol… Batre les clares a punt de neu i els rovells amb el sucre. Poden decorar el tronc amb cobertura de xocolata afegint-li altres ingredients.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ postres per fer amb nens