nSant Jacobos casolans

Avui us portem una recepta de San Jacobos casolans que podeu fer amb els nens. Aquests llibres de pernil i formatge admeten variants segons el gust de cadascú. Nosaltres els fem molt simples, arrebossem una llesca de pernil dolç i dues llesques de formatge de “biquinis”. Això sí, el pa ratllat el piquem nosaltres amb el tipus de granulat que ens agrada. Amb els tomàquets farcits que us mostrem fem un plat combinat per sopar.

 

San Jacobos casolans (llibrets de pernil dolç i formatge)

nSant Jacobos casolans

Són molt senzills de fer ja que només heu d’arrebossar el pernil i el formatge. Així doncs, resulta una recepta que els nens, tret de la part de fregir, poden fer sols.

Admeten moltes variants, com ara el tipus de formatge, mireu, però, que sigui ben cremós així al fregir es desfarà més fàcilment. Els hi podeu afegir orenga, una mica de formatge blau…

Ingredients per a 5 San Jacobos casolans

  • 5 llesques de pernil dolç.
  • 10 llesques de formatge tipus “tranchetes” (en posem 2 en cada peça de Sant Jacobo).
  • 1 ou per l’arrebossat
  • una mica de farina blanca per arrebossar
  • farina de galeta (pa ratllat no massa fi que fem nosaltres a la picadora amb pa sec sobrant).

Elaboració dels llibrets de pernil dolç i formatge

nSant Jacobos casolans

  • Els nostres llibrets tenen tres capes de formatge. Agafeu una llesca de formatge i talleu un rectangle (més o menys la tercera part). Feu el mateix amb una altra llesca.
  • Esteneu el pernil dolç i amb el formatge tallat feu tres capes.
  • Plegueu el pernil com si fos un llibre. Us ha de quedar aproximadament un dit entre el formatge i pernil que no en té. Premeu una mica la part que no té formatge perquè s’enganxi una mica.
  • Arrebosseu-los com ho soleu fer a casa. Nosaltres, capa de farina, ou i pa ratllat. Al final torneu a xafar una mica tot el contorn del llibrets perquè s’enganxi una mica més.
  • Fregiu-los fins que quedin torradets al gust.
  • Poseu-los a sobre d’un plat amb paper de cuina per eliminar l’oli sobrant del fregit.
  • Llestos !

Si teniu ganes us aconsellem que en  prepareu més  per poder-los congelar. Així sempre en tindreu de preparats.

Mini tomàquets farcits amb tonyina.

nSant Jacobos casolans

Hem acabat de collir quatre mini tomàquets del nostre petit i estimat hort (temporada estiu). Avui, per no posar-los a l’amanida, els hem farcit amb tonyina. Així teniu un plat combinat amb els tomàquets i els llibrets. Aquí també us poden ajudar els nens. Us recomanem que agafeu tomàquets tipus cherry, al ser petits resulten més atractius per als nens.

  • Renteu els tomàquets i talleu-los per la meitat. Poseu-los cap per avall sobre un paper de cuina per eliminar l’aigua.
  • Buideu-los reservant tota la part interior en un colador, així deixaran anar l’aigua.
  • Amb un plat fondo barregeu tonyina, una mica de maionesa i el tomàquet que heu buidat.Hem tallat unes quantes olives negres a trossets molt petits i també els hi hem afegit. si us falta farcit també podeu taller un parell de tomàquets ben petis i incorporar-los al farcit.
  • Ompliu els tomàquets amb el farcit. El podeu decorar amb un tall d’oliva.

El farcit s’hi poden posar altres ingredients com ara trossets anxoves, potes de cranc…

 

Bona cuina !!!

+ receptes per i amb nens