totnens-cuinem-mengem-pomes1

Avui la nostra galeria creativa de cuina va de la poma. Propostes creatives, divertides i saludables per menjar poma. Poma sola, acompanyada, arrebossada, en forma d’animal… la seva consistència fa que es pugui menjar i presentar de moltes maneres diferents.

Com que no creiem que sigui del tot cert que als nens no els hi agradi la fruita, pensem que sí, el que passa és que no els hi agrada menjar-la sempre de la mateixa manera, avui us proposem maneres diferents de presentar-la. Menjar una poma a queixalades és saludable i resulta pràctic per quan es va d’excursió però quan estem a casa i es disposa d’una mica de temps per estar a la cuina podeu preparar-la i presentar-la de diferents maneres. Els nens us poden ajudar fent de cuiners.

Us hem portat, com mirem de fer sempre, un ventall variat de possibilitats per menjar i presentar la poma. Propostes creatives de plats en formes d’animals, talls de pomes per sucar-hi salses, pomes a l’estil patates fregides, anelles de poma arrebossada, composicions amb poma, pomes farcides al forn… o pomes Ninja per menjar a queixalades. Agafeu idees i sigueu creatius.

Anelles de poma arrebossades amb sucre

totnens-cuinem-mengem-pomes8veure font original

Talleu les pomes en forma d’anella (última foto). Prepareu un arrebossat amb farina, canyella, ou. Fregiu les anelles de canyella i poma i ensucreu-les.

Creatives pomes a l’estil patates fregides

totnens-cuinem-mengem-pomes6veure recepte original

Una recepte similar a l’anterior, aquí les pomes estan tallades com si fossin patates fregides. Abans de posar-les a la paella s’arrebossen amb una massa feta amb farina (tipus tempura) una miqueta d’aigua i canyella. Un cop fregides les poseu a assecar en un paper absorbent. Si us agrada la intensitat del gust de canyella els hi podeu tirar un polsim per sobre abans no es refredin. Es poden decorar amb sucre líquid caramel·litzat.

Pica-pica de talls de poma

totnens-cuinem-mengem-pomes3

totnens-cuinem-mengem-pomes5

Aquests pica-pica de talls de poma també els podeu presentar en una festa infantil. Talls de mitja lluna acompanyats de salsa de iogurt, xocolata, caramel, gelat… o mini boletes de pomes caramel·litzades a l’estil popcakes.

Creatius plats amb poma

totnens-cuinem-mengem-pomes7

totnens-cuinem-mengem-pomes2

totnens-cuinem-mengem-pomes9A vegades un petit detall converteix una poma en un menjar súper apetitós. Talleu la poma per la meitat, si voleu li traieu les llavors i li poseu cucs de gominola, deixant que en surti un. Quin nen es resisteix a menjar una poma amb aquest cuc?

totnens-cuinem-mengem-pomes11

Pomes al forn farcides dels combinat que els nens els hi agradi, fruits secs, xocolata, mel…

Original sandvitx de poma

totnens-cuinem-mengem-pomes4veure font original

Una recepte que incorpora la crema o mantega de cacauet que serveix com a condiment per enganxar els ingredients que van dintre del sandvitx com ara cereals i trossets de xocolata.

Xips de poma a la canyella

totnens-cuinem-mengem-pomes10veure recepte original

La gràcia d’aquestes xips de poma està en tallar la poma en rodanxes molt i molt primes.

Esperem que amb aquestes foto receptes de poma us hagin entrar ganes de preparar i menjar. Són receptes on els nens us poden ajudar, ja sigui a muntar un plat, a preparar un arrebossar, a ensucrar i a menjar.