Pasqua
Recepta pastis de taronja
| | | |

Recepta pastís de taronja

Recepta pastis de taronja

Avui estem de provatures. Volíem fer un pastís fàcil, esponjós i que no haguéssim fet abans. Buscant per internet hem trobat un pa de pessic del blog d’Eva cuinera, però nosaltres hem canviat una mica les mesures i l’elaboració. La base és la mateixa i, també, ens ha quedat boníssim. Prova d’això és que la foto l’hem fet després de menjar-ne un bon tall.  Esperem que la nostra recepta de pastís de taronja us agradi.

 

Recepta pastís de taronja. Ingredients

Us deixem la recepta del pa de pessic de taronja de l’Eva aquí. Les mesures i l’elaboració les hem canviat una mica. Us deixem els ingredients i mesures del nostre pastís de taronja.

  • 1 taronja sencera (amb pell)
  • suc d’una taronja
  • 1 got d’oli de gira-sol
  • 2 ous mitjans i una clara d’ou (que teníem de l’allioli).
  • 200 gr. de  sucre
  • 200 gr. farina
  • 25 gr de llevat Royal

Nosaltres hem substituït una part de l’oli per afegir el suc d’una taronja sencera. També hem afegir més llevat, ens agrada que pugui força.

 

Recepta pastís de taronja. Elaboració

Recepta pastis de taronja

Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 200º i quan posem el pastís el baixem a 180º.

  • Renteu molt bé la taronja. Talleu-la en talls grans. Feu el suc amb l’altra taronja.
  • Amb la batedora de fer purés batre bé els talls de taronja i el suc. Reservem.
  • En un vol batre bé els ous (amb la batedora de pastissos). Afegiu-li el sucre.
  • Quan estigui ben barrejat li afegiu el puré de taronja i després l’oli.
  • Passar la farina i el llevat per un colador.
  • Incorporar la farina i batre a poc a poc. Quan la farina estigui incorporada ja es pot posar al motllo.
  • Hem utilitzat un motllo de silicona petit i rectangular (quasi quadrat). Opcionalment el podeu pintar amb oli i una mica de farina per evitar que s’enganxi.
  • Baixar el forn a 180º i enfornar-lo. Al nostre forn ha tardat 35 minuts. Punxeu-lo per saber si ja està cuit.
  • Treure’l del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui ben  fred, sinó se us pot trencar (com ens ha passat a nosaltres).

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos.

Poden rentar i eixugar la taronja, fer-ne el suc, pesar els ingredients, incorporar els ingredients al bol… si són més grans us poden ajudar a batre o fer el puré. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+pastissos per fer amb nens

+ postres per fer amb nens

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat