recepta d'ametllats

Avui tornem a d’aprofitar una clara d’ou fent aquestes boníssimes galetes. Són molt fàcils de fer i, si deixeu reposar la massa a la nevera, els nens poden fer boletes sense que s’enganxi (tant) la massa a les mans. Esperem que la nostra recepta d’ametllats us agradi.

 

Recepta d’ametllats. Ingredients

Us deixem la nostra recepta d’ametllats. Les mesures i l’elaboració les hem canviat una mica respecte a les que hem consultat per internet. Amb els ingredients i mesures que hi posem us poden sortir de 16 a 20 ametllats.

  • 125 gr. de farina d’ametlla
  • 100 gr. de sucre (50+50)
  • 1 clara d’ou
  • ratlladura d’una llimona

Nosaltres fem aquest tipus de galetes per aprofitar la clara sobrant quan fem allioli i no hem de fer cap truita. Per això, no pintem els ametllats al posar-los al forn. Això fa que no tinguin massa color, però la textura i el gust és el mateix.

 

Recepta d’ametllats. Elaboració

recepta ametllats

  • Si feu les galetes deixant reposar la massa, un mínim d’una hora, no cal encendre el forn abans de l’elaboració. Si munteu les galetes just després de fer la massa enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Escalfeu el forn a 200º.
  • Pesar els ingredients. Recordeu que el sucre l’heu de dividir en dues parts de 50 grams.
  • Barregeu l’ametlla, els 50 grams de sucre i la ratlladura d’una llimona. Reserveu.
  • Batre la clara a punt de neu. Quan ja tingui consistència afegiu-hi l’altra meitat de sucre.
  • A poc a poc i en el recipient on teniu l’ametlla cal anar integrant la clara muntada. S’ha de fer a poc a poc amb una espàtula perquè no baixi la consistència de la clara i quedi volum.
  • Un cop ben barrejat ja podeu preparar els ametllats per enfornar. Nosaltres, com que farem les galetes a mà deixarem reposar la massa a la nevera i tapada duran una hora. Aquí la majoria de receptes posen la massa en una bossa o xurro per anar fent les galetes sobre el paper sulfurat.
  • Si seguiu la nostra elaboració enceneu el forn uns 30 minuts abans de preparar les galetes.
  • Treure la massa de la nevera. Al estar freda queda més compacta i no tan enganxosa. Va millor per fer les  boletes. Feu boletes i quan les poseu sobre del paper sulfurat aixafeu-les una mica. No cal que tinguin una forma perfecte. Mireu de no ajuntar els ametllats un cop els poseu a la safata ja que amb l’escalfor creixen una mica i es tocarien. Poseu una ametlla a sobre de cada galeta. En aquest cas nosaltres  no teníem ametlles senceres i n’hem posat de tallades.
  • Enfornar uns 10 minuts a 200 graus.
  • Treure la safata del forn i deixar els ametllats en una reixa perquè es refredin.

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos.

Poden pesar els ingredients, ratllar la llimona i barrejar-ho bé. També els podeu deixar muntar la clara. Si no agafa la consistència adequada tampoc passa res, no tindran tan volum però seran igual de bones.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ postres per fer amb nens