My bookmarks Print listing Add Bookmark

Sortides en família: Parc de Collserola – Pantà de Vallvidrera

  Sortides en família: Parc de Collserola – Pantà de Vallvidrera
adreça:
Vallvidrera Barcelonès (el)

La sortida al Parc de Collserola comença amb l'al·licient d'haver d'arribar-hi amb tren, un atractiu afegit quan es fa una sortida amb nens. El Parc disposa de diferents rutes i camins per fer, mireu el fulletó del parc, aquí farem la ruta del Pantà de Vallvidrera. Es tracte d'una bonica i fàcil excursió pel parc on podreu descobrir els encants del Pantà de Vallvidrera, la Font Joana, els caminets del parc, la fauna i flora a part de visitar el sempre interessant Centre d'Interpretació del Parc. A l'entrada del parc hi ha una zona de pícnic, just al costat de la casa rosa, l'antiga caseta de guarda del parc.

 

 

Pantà de Vallvidrera. Fitxa

Distància: 5 km aproximadament
Tempo: 2h
Tipus ruta: circular
Inici: parada del Baixador de Vallvidrera línia S2 dels FFCC (també es pot arribar en cotxe fins el Baixador).

 

totnens-panta-vallvidrera8

(veure pdf del fulletó del parc)

Sortides en família: Parc de Collserola - Pantà de Vallvidrera

6- Caseta del guarda on hi ha l'exposició permanent sobre la història i l'entorn del pantà.

 

Pantà de Vallvidrera. Itinerari

 • Es comença la sortida a la parada del Baixador de Vallvidrera de la línia S2 dels FFCC. Un cop s'ha sortit de l'estació cal creuar la carretera i seguir les indicacions dels pals informatius.
 • Continuar caminant fins arribar a un passeig d'enormes plataners. La Mina Grott, l'antic túnel per portar aigua, queda a l'esquerre.
 • Un cop passada la Mina s'arriba a una zona de pícnic, on es troba l'antiga casa del guarda pintada de color rosa que un cop restaurada, serveix com a Espai d'interpretació del Pantà.
 • Seguir per les escales, un cop a dalt ja es troba el pantà. Hi podeu trobar ànec, tortugues i algunes aus que paren a beure.
 • Vorejar el pantà fins tornar, novament al les escales.
 • Per fer la sortida una mica més llarga s'opta per anar fins el Centre d'Interpretació del Parc de Collserola i Vila Joana.
 • Tornar fins l'estació i seguir la ruta fins arribar al Centre d'interpretació del Parc i visitar Vil·la Joana, on Mossèn Cinto va viure els seus últims dies.
 • Tornar enrere fins arribar a la Font Joana.
 • Seguir el camí de l'esquerre direcció, novament, a l'estació.

totnens-panta-vallvidrera7

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

etiquetes:   

Leave a comment