My bookmarks Print listing Add Bookmark

Senderisme en família: Puig Castellar

    Senderisme en família: Puig Castellar
adreça:
Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès (el)

 

 

 

La pujada al Puig de Castellar o com popularment se l'anomena Turó del Pollo és una excursió de poc més de 5 quilòmetres que us portarà a descobrir els encants que amaga la Serralada de Marina al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet i que un cop a dalt us permetrà veure unes magnífiques vistes de l'àrea metropolitana de Barcelona. Un itinerari que comença al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i que s'enfila per la muntanya tot passant pel Cau de Sant Genís i descobrint l'antic poblat ibèric. Hi ha diferents itineraris i aquí s'ha escollit el més senzill i directe en una ruta de sense complicacions, malgrat algunes pujades, però que es pot fer tranquil·lament amb els nens.

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma7

Fitxa de la sortida
Distància: 5 km.
Temps: 2,30 hores amb parades
Temps per un adult: 1,30 hores sense parades

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma9

Itinerari

  • La ruta comença a l'aparcament del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. A l'aparcament es troba el camí GR-92 -marques blanques i vermelles-. En lloc de seguir la pista ample us podeu enfila per un petit i estret camí que, resseguint-lo, ens portarà metres després al camí de pista. D'aquesta manera l'itinerari es fa més variat i divertit al nens.
  • Novament a la pista ample el camí segueix enfilant-se tot deixant enrere el Monestir.
  • Passar per una torre d'alta tensió on ja es pot veure el Puig Castellar.

totnens-senderisme-puig-castellar-santa-coloma6

  • Seguint caminant fins que la pista s'estreny i es passa enmig de xiprers que condueixen a l'ermita de Sant Climent. Una bonica ermita datada cap al 1673 i reconstruïda l'any 1980 pel Centre Excursionista de Badalona. Al darrera de l'ermita surt el camí que va cap a l'ermita de Sant Onofre.
  • Tornar novament a la pista central fins trobar el desviament que condueix al Cau de Sant Genís, un sepulcre de roques datat a l'Edat de Bronze.
  • Retornar al camí central i fer una suau pujada fins arribar al poblat ibèric del Puig Castellar. Aquí es troba el monòlit dedicat a Llibert Carulla, impulsor del senderisme a Catalunya i promotor del GR-92. A l'esquerra es troba un magnífic mirador des d'on es pot contemplar l'àrea metropolitana de Barcelona.
  • Parada per visitar el poblat ibèric on unes escales condueixen a la part superior del mateix. Un plafó indica la distribució del poblat. La majoria de les restes trobades estan en exposició al Museu de la Torre Baldovina a Santa Coloma de Gramenet.
  • Tornar pel mateix camí de pujada fins arribar al Monestir on si està obert es pot fer una visita.(visites cada diumenge fins les 13h i guiada els primers diumenges de mes)

 

+ 100Cims amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

etiquetes:      

Leave a comment