My bookmarks Print listing Add Bookmark

Senderisme en família: Avetosa de Bonabé – Alòs d’Isil

    Senderisme en família: Avetosa de Bonabé – Alòs d’Isil
adreça:
Alós d'Isil, Pallars Sobirà (el)

L'Avetosa de Bonabé, és un bosc d'imponents avets, i un dels millors conservades del país. L'itinerari, encara que no està senyalitzat no es complicat de fer amb nens i resulta una bona manera d'acostumar-los a trepitjar la muntanya i en concret l'alta muntanya per descobrir un ecosistema diferent i ple d'atractius. La caminada s'enfila muntanya amunt i permet descobrir els canvis de paisatges, la frescor de l'aigua, els boscos de pi roig, els avets, les clarianes ben plenes de flors si es va a la primavera i si teniu sort podreu veure fins i tot algun isard.

 

 

Senderisme en família: Avetosa de Bonabé - Alòs d'Isil. Dades i mapa

  • Distancia: 6.8 Km
  • Desnivell: 150 m
  • Durada: 3/4 hores
  • Dificultat: Baixa
  • Època: tot l’any (excepte a l’hivern amb neu)
  • Edat aconsellable: Totes
  • Fonts: no
  • Inici a l'aparcament del pont de la Perosa.

 

totnens-avetosa-de-bonave-alos-disil-pallars-sobira6

 

Senderisme en família: Avetosa de Bonabé - Alòs d'Isil. Itinerari

L'itinerari no està senyalitzat però és molt fàcil de seguir. Sortint de l'aparcament cal prendre la pista que marxa a la dreta pel costat del riu (amb marques de GR).  Seguint una mica més endavant el camí es bifurca i cal prendre el sender de la dreta, passem sempre més o menys pel costat del riu (que ens queda a l'esquerra).  Es tracte de la Noguera Pallaresa en els seu tram més alt, d’entrada entre avellaners i algun prat. Poc després es passa pel barranc de la Tinta, amb un bonic salt d’aigua al costat del riu. La pista s'acaba convertint en un corriol que va a parar a un pont de fusta (tot i que el camí continua al costat del riu).

Al barranc de Raspamala podreu contemplar un dels espectaculars salts d'aigua el bosc de pi roig també rep el mateix nom. Travessar el pont i seguir per la pista que puja a l'esquerra. Aquesta pista desemboca en una de més ample, agafar el camí de la dreta que arribarà fins el cotxe.

A la sortida de l'avetosa, on hi ha una placa en Homenatge a Joan Coromines es pot fer una una mica de drecera baixant pel costat de la borda de la Perosa, amb el cotxe ja visible.

totnens-avetosa-de-bonave-alos-disil-pallars-sobira7

totnens-avetosa-de-bonave-alos-disil-pallars-sobira8

totnens-avetosa-de-bonave-alos-disil-pallars-sobira9

Notes
Caminada ideal per iniciar els nens a l’alta muntanya.

L’Avetosa de Bonabé és una de les millors conservades del país (i aquesta caminada és una manera de conèixer aquest ecosistema, entre altres).

 

Sortida proposada per NoTotSónCims

totnens-logo-nototsoncims

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a comment