My bookmarks Print listing Add Bookmark

Rutes en família: Camí a les Llobateres – Sant Celoni

  Rutes en família: Camí a les Llobateres – Sant Celoni
adreça:
Sant Celoni, Vallès Oriental (el)
correu electrònic: info@naturalocal.net

Un itinerari molt agradable per fer en família que transcorre per un camí ample i planer, d'anada i tornada que podeu fer caminant o en bicicleta. La zona humida del Camí a les LLobeteres  és molt freqüentada per corredors, ciclistes i gent que hi passeja en un traçat ben senyalitzat amb pals indicadors. Diverses actuacions han recuperat i rentat la cara a aquest tram de la Tordera, començant amb la instal·lació d'una canonada subterrània d'aigua potable, el replantada d'arbrat, la instal·lació de talussos de pedra o motes de terra.

El Camí a les Llobateres

Una ruta que transcorre en un paisatge obert on es pot contemplar el Castell de Montsoriu, el Turó de l’Home i la serralada del Montnegre. L'itinerari és visible des de punts com l’autopista AP7, o des de la carretera C-35 entre Sant Celoni i Hostalric.

El final del camí ens acostarà fins la zona humida de Les Llobateres, un espai natural on s'ha pogut recuperar un fabulós paisatge de ribera en un ambient aquàtic de la plana al·luvial de la Tordera. La zona constitueix un interessant punt d'observació de fauna i flora i és un dels llocs escollits de parada o estada de diferents aus migratòries. Hi trobareu un aguait per poder observar la fauna de l'entorn de la zona humida

Què hi podem veure

 • Una zona agrària de camps de conreu
 • Els horts de regadiu d’en Tomàs, es tracta d’una zona inundable del riu on s’hi combinen plantacions de plàtans i pollancres amb cultius de regadiu com lleguminoses, i altres hortalisses.
 • Zona humida de Les Llobateres
 • Cruïlla de Fuirosos

Consells

 • Porteu aigua, sobretot a l'estiu. No s'aconsella veure aigua de la Tordera.
 • Porteu càmera de fer fotos i prismàtics
 • Si porteu una guia d’identificació d’ocells us serà més fàcil poder-los identificar
 • Eviteu fer la ruta després de dies de pluja, podeu trobar enfangada la zona de les Llobateres
 • Si aneu amb bicicleta porteu casc

Serveis

totnens-cami-llobateres-sant-celoni6

Trobareu tota la informació de la ruta a la web de Natura Local

totnens-logo-latura-local

 

Save

Save

Save

Save

Leave a comment