My bookmarks Print listing Add Bookmark

La ruta dels arbres al Figaró-Montmany

  La ruta dels arbres al Figaró-Montmany
adreça:
Figaró-Montmany, Vallès Oriental (el)

La ruta dels arbres al Figaró-Montmany us permetrà gaudir d'un paisatge ombrívol i humit encaixat dins la vall del riu Congost per dirigir-nos cap a l'estreta vall de Vallcàrquera. La sortida és una bona excusa per fer de naturistes i anar identificant els diferents arbres que trobareu al llarg del recorregut. Per això podeu preparar la sortida com un joc d'identificació d'arbres tot resseguint l'app per localitzar les diferents espècies. La ruta està senyalada amb marques vermelles i amb plafons informatius. Es tracte d'un itinerari circular, amb un tram lineal,  que es recomana fer en sentit antihorari. Una part de la ruta és apte per fer amb vehicle, per tant si hi aneu a peu cal vigilar la circulació. Salts d'aigua, gorgs, una espesa vegetació faran d'aquesta excursió una sortida atractiva de fer amb nens. La ruta es troba al límit del Parc Natural del Montseny.

 

La ruta dels arbres al Figaró-Montmany. Dades i mapa

Excursió curta i familiar

ruta autoguiada amb l'app gratuïta de Natura Local

La ruta dels arbres al Figaró-Montmany. Itinerari

La ruta comença a la població de El Figaró-Montmany per endinsar-se a l'estreta vall de Vallcàrquera. Un camí força ample i senyalitzat amb marques vermelles segueix paral·lel a la riera. El camí segueix la riera entre gorgs i salts d'aigua fins arribar a la Font de la Noguera Punxeguda on trobareu una zona de descans.

A partir d'aquí el camí es fa estret i sinuós. Les capçades dels arbres gairebé no deixen passar la llum del sol convertint la zona  en un racó molt ombrívol i fresc. El camí ens acosta fins les restes d'un antic molí hidràulic on hi ha una gran bassa d'aigua.

El sender s'enfila suaument pel vessant dret de la vall i a poc a poc el soroll de l'aigua s'anirà apaivagant, endinsar-nos plenament dins un bosc d'alzinar i pineda.

Sortint de la part boscosa del recorregut s'arriba a una zona planera esquitxada de pastures, camps de conreu i masos amb la presència de la muntanya del Tagamanent. El canvi de paisatge, ara obert i lluminós, enfila el camí de tornada. Cal continuar pel camí ample tot passant a tocar de la Rectoria de Vallcàrquera (ara Escola de Natura) fins arribar-se de nou al vell molí. A partir d'aquí, només quedarà resseguir les nostres passes fins al poble en el tram lineal del recorregut.

 

Jugant a identificar els arbres

La ruta dels arbres del Figaró a Montmany

Identifiqueu els arbres del recorregut: lledoner, pollancres, vern, castanyer, arç blanc, om, freixe de fulla estreta, pi pinyoner.... i la resta que trobeu

 

Observacions
 • A l'inici de la ruta trobareu la Font de Can Andreu i a mig camí la Font del Molí on podreu reomplir cantimplores.
 • Eviteu la ruta si ha plogut força ja que la ruta creua la riera successives vegades.
 • A l'hivern part del traçat pot estar glaçat.
 • També es pot visitar l'aqüeducte de Can Dosrius, seguint el PR-33 des de la Parròquia de San . Pere de Vallcàrquera. En la mateixa direcció podeu seguir fins a la mina del Socau.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: Riera de Martinet i Aiguafreda de Dalt
Excursions en família: Pous de glaç de l’Avencó – Tagamanent
Excursions en família: un tomb pel turó del Tagamanent

sortir amb nens al Vallès Oriental

#totnensVallèsOriental

 

 

Save

Save

Save

Save

etiquetes:   

2 Comments

 • L'avi Jordi ha dit:

  Molt recomanable!
  Peró no és “del Figaró a Montmany”, sinò del municipi Figaró-Montmany.
  Surt del Figaró (nucli principal del municipi) i va precisament en sentit contrari a Montmany!
  Per anar a Montmany es poden fer altres bones rutes.

Leave a comment