My bookmarks Print listing Add Bookmark

Observatori de Pujalt

    Observatori de Pujalt
adreça:
Pujalt, Anoia (l')
adreça: Carretera de l'Astor, s/n
telèfon: 93 869 80 22 - 620 136 720

 

L’Observatori de Pujalt és més que un observatori meteorològic, és també un observatori astronòmic. De dia es mira l’atmosfera, es mesuren les seves variables i s'observen els seus canvis. De nit es mira més enllà del nostre planeta per contemplar el firmament, els planetes, les estrelles, les constel·lacions, les galàxies... L’Observatori està situat lluny de les grans ciutats i a una alçada de 750m sobre el nivell del mar que fa que hi hagi poca contaminació atmosfèrica i lumínica donant unes bones condicions per a la pràctica de l’observació astronòmica. L’Observatori de Pujalt neix l’any 2003 gràcies als esforços de l’Ernest Guille i Moliné, l’Ajuntament de Pujalt i els membres de la Fundació Ernest Guille i Moliné.

Els principals objectius de l’Observatori són fer difusió i didàctica de la ciència, però també realitzen investigació científica. Fan cursets de meteorologia i astronomia per a escoles i adults, observacions astronòmiques per al públic en general amb explicacions complementàries d’astronomia, xerrades entorn a la ciència i també al voltant de l’energia, visites per ensenyar com es treballa a l’Observatori i moltes coses més.

totnens-observatori-pujalt6

Des de l'observatori de Pujalt s'ofereixen diferents tipus de visites adaptades a l'interès i nivell del visitant i estan dividides en dos grans grups: Escoles i Públic general (a la web teniu tota la informació).

  • Visita d’una hora a l’observatori. S’ensenya tots els aparells de mesura amb explicacions complementàries. S’ensenya l’interior de l’observatori i s’explica com es treballa en el dia a dia.
  • Visita meteorològica, entre 1 – 2 hores. Es fa especial èmfasi en la part meteorològica de l’observatori amb experiments al laboratori per tal d’entendre una mica més la natura que ens envolta.
  • Observacions astronòmiques per grups reduïts: Grups familiars o d’amics entre 8 – 20 persones. S’ofereix la possibilitat de fer una observació inicial d’astronomia observant La Lluna, algun planeta, estrelles, constel·lacions, com trobar la polar, com orientar-se a partir de la polar, etc...

totnens-observatori-pujalt7

  • Observacions astronòmiques amb l’ASTER, Associació Astronòmica de Barcelona. Són observacions on el nombre de persones és d’entre 25-50. Obert a diferents grups de persones que ja hagin fet alguna vegada alguna observació. Aquí s’observa el cel profund i amb els telescopis de l’Observatori junt amb els de l’ASTER es pot fer una observació d’objectes que es veuen més bé en Lluna Nova.
  • Xerrades obertes a tothom relacionades amb la ciència i el món que ens envolta.
  • Cursos de meteorologia i d’astronomia d’iniciació.

totnens-observatori-pujalt00

etiquetes:   

Leave a comment