My bookmarks Print listing Add Bookmark

Manresa amb nens: Parc de l’agulla

    Manresa amb nens: Parc de l’agulla
adreça:
Parc de l'Agulla,, 08242 Bages (el)
adreça: Ctra. de Santpedor s/n

logo-mama-que-fem-dema

Per descobrir Manresa amb nens és imprescindible visitar i gaudir del Parc de l'Agulla. Un enorme parc, que pertany al Parc de la Sèquia, i que està presidit pel llac que abasteix d'aigua la ciutat. El llac està envoltat per un parc condicionat com a zona de lleure i s'ha convertit en un dels punts de trobada de les activitats de Manresa amb nens. El Parc de l'Agulla és una gran zona d'esbarjo tant de la ciutat com de la comarca. Des del parc es pot iniciar les rutes a peu o en bicicleta per la Sèquia, 26 quilòmetres recorrent la comarca tot resseguint l'antic canal d'aigua. Al final del post us hem deixat altres opcions de què fer a Manresa amb nens.

 

Manresa amb nens: Parc de l'agulla

El Parc de l'Agulla és un enorme zona d'esbarjo que mira sempre el seu imponent llac. Al voltant del llac hi ha molta zona verda, tant de parterres de gespa com d'arbrat. Els arbres resulten molt acollidors a l'estiu amb la seva refrescant ombra. Els seus 688 arbres de vint espècies diferents ajuden a configurar un bonic i acollidor paisatge. També disposa de diferents zones infantils amb gronxadors i tobogans així  com bancs on poder descansar.

Manresa amb nens: Parc de l'agulla

En el llac s'hi poden practicar algunes activitats esportives relacionades amb l’aigua. Sempre activitats programades i organitzades, no lliurement.

En un dels extrems del parc s'ha situat el Centre de Visitants i el Restaurant El Berenador.

 

Centre de visitants del Parc de la Sèquia

El Centre de Visitants és un espai d’interpretació que intenta donar a conèixer al visitant el què és la Sèquia i què significa per la ciutat. Hi trobareu informació dels recursos turístics i culturals que hi ha en el seu entorn.

 

El llac del Parc de l'Agulla de Manresa

El llac té una capacitat de 200.000 m3 i una superfície de 64.000 m2 que asseguren una reserva d’aigua per a la planta potabilitzadora d’una setmana aproximadament. El llac està enllaçat directament amb l’estació de tractament d’aigua potable de Manresa (planta potabilitzadora de Dipòsits Nous) mitjançant una canonada de 90 cm de diàmetre. Previ a l’entrada de l’aigua al llac, la Sèquia es divideix en dues ramificacions que aporten aigua al regadiu de Manresa, ubicat a les zones del Poal i de Viladordis.

Manresa amb nens: Parc de l'agulla

Els macròfits, les plantes flotants del llac, tenen com a objectiu disminuir la matèria orgànica i els nutrients presents a l’aigua.

 

Altres llocs d'interès

Sortir amb nens al Parc de la Sèquia a peu o en bici

Museu de Geologia Valentí Masachs - Manresa

Excursions en família: Les Tines de la Vall de Flequer – Pont de Vilomara

sortir amb nens al  Bages

 

Save

Leave a comment