My bookmarks Print listing Add Bookmark

Ruta prehistòrica de Can Gol

  Ruta prehistòrica de Can Gol
adreça:
La Roca del Vallès, Vallès Oriental (el)

 

 

 

Aquest itinerari permet conèixer l'anomenada Zona Arqueològica de Céllecs. Una ruta de característiques excepcionals per l'elevada concentració de monuments històric-arqueològics que hi ha. Són jaciments megalítics datats bàsicament entre el 3500 aC i el 1800 aC. - coincidint amb el final del període neolític i l'edat del bronze. La ruta prehistòrica de Can Gol té poc més de 4Km i amb un desnivell considerable. Es pot fer amb nens tot xino-xano. L'atractiu d'anar descobrint els diferents tipus d'arquitectura la fa força atractiva. Si teniu ganes de caminar podeu enllaçar-la amb la del Bosc Màgic d'Orrius.

 

Ruta prehistòrica de Can Gol. Dades i mapa

Fitxa de la ruta prehistòrica (ajuntament La Roca del Vallès)

 • Distància: 4,1 km
 • Desnivell: 330 m
 • Durada: 2h
 • Dificultat: mitja

ruta prehistòrica de Can Gol

font del mapa

Ruta prehistòrica de Can Gol. Itinerari

La ruta comença al Bosc de Ruscalleda, prop de la Roca del Vallès. A tocar de la carretera BV-5001, de La Roca a Santa Coloma de Gramenet, enllaçant amb la urbanització La Pineda. Es pot deixar el cotxe al c/ Gol i des d'aquí iniciar l'itinerari.

Durant la ruta trobareu panells informatius de les diferents construccions. Cartells amb les dades bàsiques que us permetran conèixer millor cadascun dels elements històrics.

 • Iniciar l'itinerari de la ruta en direcció a la Roca Foradada.
 • Seguir pel carrer fins a trobar el senyal que ens indica l'inici de la ruta. Aquest està pintat amb marques grogues i blanques SL-C136.
 • Seguim caminant fins a trobar el senyal que ens informa que hem arribat a la Roca Foradada. A a mà dreta es troba la Roca. Un bloc granític de forma esfèrica, buidat el seu interior formant una cavitat artificial. Mesura uns 2,40m de llargada per 1,60m d’amplada i 1,30m d’alçada.
 • Tornar endarrere fins el senyal del camí i seguir ara cap a l'esquerra. Per una petita pendent s'arribar al dolmen de Can Gol II. No conserva cap llosa de la coberta però sí les tres de la planta sepulcral. Mesurant 1,75 m de longitud per 1,10 d'amplada.
 • Retornem, novament al camí, fins a trobar a mà dreta la Pedra de les Orenetes. Es tracta d’un gran bloc de granit d’11m de llargada per 7m d’amplada i 4m d’alt. Les seves curioses formes han estat modelades per l’erosió natural.
 • De tornada es pot anar fins el desviament de la Roca de les Orenetes.
 • Ara caldrà pujar una miqueta es troba aquest bonic bolet vermell tallat en el tronc d'un arbre. Seguint el mateix camí i, novament, fent una mica de pujada s'arriba a les Pedres de les Creus. Es tracta d’un bloc de granit, gravat a la part superior amb nombroses creus i altres signes de difícil interpretació. Alguns dels quals podrien datar-se a l’època prehistòrica.
 • Seguint el camí s'arriba fins a Plat de Molí. És un gran bloc granític, situat al marge de l’actual camí. Té una “cassoleta” a la part superior. Aquesta cavitat circular té uns 0,70m de diàmetre per 0,22m d’alçada.
 • Finalment s'arriba al Dolmen de de Céllecs o Cabana del Moro. Es tracta d’una galeria catalana petita, com la de Can Gol II, si bé les seves dimensions són més grans

totnens-ruta-prehistorica-can-gol00

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes:   

Leave a comment