My bookmarks Print listing Add Bookmark

Ruta megalítica a Vilajuïga

  Ruta megalítica a Vilajuïga
adreça:
Alt Empordà (l')
telèfon: 972 530 005 CAT, Centre d'acollida turística de Vilajüiga

 

 

 

Us proposem com a ruta turística, una excursió fer la ruta megalítica a Vilajuïga. Hi trobareu un conjunt de sepulcres megalítics datats entre el IV i II a.C.. Tots es troben en un mateix paratge geogràfic, a una distància d'aproximada de 5 km. La proximitat fa encara més atractius de visitar, tot es troben en el conjunt megalític de Coma d’Infern.  Una ruta circular, senyalitzada i fàcil que us permet gaudir del paisatge de la zona.

 

 

Ruta dels megalítics a Vilajuïga. Fitxa

 • Dificultat: Baixa / Moderada
 • Temps efectiu: 1 hora 35 minuts
 • Distància: 5 km
 • Desnivell: +330 m. / -330 m
 • Punt inici/final:  Carretera de Vilajuïga a Sant Pere de Rodes
 • Senyalització: Sí

Ruta de megalítica a Vilajuïga10

veure wikiloc

 

Ruta dels megalítics a Vilajuïga. Itinerari

A l'enllaç que us hem deixat podreu veure la seva ubicació en el mapa que us facilitarà el recorregut. Us deixem la informació i les característiques de cada dolmen perquè els pugueu identificar.

 • DOLMEN DE LA CARENA Es tracta possiblement d'un sepulcre de corredor, amb planta sensiblement rectangular. Té cinc Lloses verticals i una sola de coberta fa 2,65 m per 2,30 m. L'entrada està orientada al sud-oest i el material emprat és el gneis, domina pels costats sud, oest i nord.
 • DOLMEN CAIGUT I A la mateixa alçada, però a l'altre vessant, es troba aquest megàlit. Té un dels seus costats i la coberta caiguts, però amb els seus elements allí mateix. és un sepulcre de corredor, amb planta trapezoïdal.
 • DOLMEN CAIGUT II A poca distància de l'anterior i al mateix vessant, es troba aquest sepulcre de corredor. De tots els megàlits de Coma de l'Infern és el que està més malmès, ja que només resten dempeus una o dues lloses.
 • DOLMEN DE LES RUÏNES A l'altre vessant, i a continuació del dolmen de la Carena, trobem aquest megàlit. Era possiblement un sepulcre de corredor. Té sis lloses dempeus i dues de coberta. L°orientació de l'entrada és al sud-oest i el material emprat és el gneis. L'emplaçament és dominant pel sud, oest i nord.
 • DOLMEN DE LA TALAIA És de tipus galeria catalana amb planta en forma de V. Conserva cinc lloses verticals i una de coberta de 2,40 m. de llargada per 1,95 m. d'amplada. El sepulcre és orientat al sud-oest i el material emprat és el gneis. La seva situació és dominant vers migdia, ponent i tramuntana.
 • DOLMEN DEL GARROLLAR És un sepulcre de corredor, amb caixa rectangular. De tots els megàlits de la Coma de l'Infern és el que ha estat més transformat per a convertir-lo en barraca. Té tres lloses verticals i una sola llosa de 3,6 m. de llargada per 2,7 m. d'amplada per coberta. L'orientació és al sud-oest i el material emprat és el gneis. La seva situació és dominant, però no tant com la dels altres sepulcres.
 •  DOLMEN DE LA UINYA DEL REI Aquest megàlit és el més gran del terme de Vilajuïga i el seu emplaçament en un fondal en un lloc gens dominant, és excepcional. És un sepulcre del tipus de corredor amb planta trapezoïdal. Cinc grans lloses verticals componen la caixa, i una sola llosa de 4,15 m. de llargada per 2,95 m. d'amplada, la coberta. L'orientació de l'entrada és al sud-oest i el material emprat és el gneis.

 

Save

Leave a comment