My bookmarks Print listing Add Bookmark

El gorg embruixat de Malatosca a Sant Joan de les Abadesses

    El gorg embruixat de Malatosca a Sant Joan de les Abadesses
adreça:
Sant Joan de les Abadesses, Ripollès (el)

 

 

 

L'excursió per veure el salt i el gorg embruixat de Malatosca és converteix en una bonica passejada per gaudir d'un entorn ple de misteri i encant. Una ruta curta i fàcil que permet contemplar un paisatge natural d'enorme bellesa tot endinsant-vos al mig del bosc. La Malatosca és un afluent del riu Ter que neix a la Serra Cavallera. Des de l'esplanada del gorg es pot contemplar, a dalt del salt d'aigua, l'antic Molí de Malatosca. A la mateixa esplanada hi ha una zona de pícnic amb taules i bancs.

 

El gorg embruixat de Malatosca. Itinerari

Com arribar al gorg - La Ruta del ferro i del carbó

  • La via verda que uneix Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses i Ogassa s'anomena Ruta del Ferro i del Carbó, cal arribar-se fins el quilòmetre 9, just davant de l'antiga estació de Sant Joan de les Abadesses. Cal deixar els cotxes a l'estació.
  • A uns 300 metres, la via creua la carretera d'Ogassa  i comença a ascendir suaument per la vall del Malatosca.
  • uns 200 metres més avall es troba l'encreuament on el parterre està empedrat. En aquest punt, a mà dreta, es troba un camí que passa pel marge d'un camp.
  • seguir aquest camí s'haurà d'anar descendint uns 200 metres i fins a trobar l'esplanada del Gorg de Malatosca. Mentre es va baixant podeu contemplar la força de l'aigua amb el seu imponent soroll.

 

La llegenda del gorg embruixat

El gorg també rep el nom de gorg de les Bruixes, ja que segons explica la llegenda havia estat punt de trobada d'aquestes quan les bruixes van fer cridar a una llevadora del poble. En paga pels seus serveis les bruixes li varen donar una grapat de llenties i aquesta empipada les va llençar, l'endemà la llevadora sorpresa va poder comprovar que les llenties s'havien transformat en or.

 

Altres llocs d'interès

Passejar amb nens per Sant Joan de les Abadesses

La Ruta del Ferro i del Carbó des de Ripoll

ESTIULAVENTURA – Parc d’Aventura als arbres

Parc de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses

sortir amb nens al Ripollès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes:   

Leave a comment