My bookmarks Print listing Add Bookmark

Excursions en família: Dolmen de Ca l’Arenes

  Excursions en família: Dolmen de Ca l’Arenes
adreça:
Dosrius, Maresme (el)

L'excursió fins el dolmen de Ca l'Arenes és una bonica sortida que ens descobrirà un dels racons del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, una zona amb contrastos paisatgístics per la gran varietat de vegetació que s'hi pot trobar, pins, alzines i poc sotabosc a la part marina i abundant vegetació d'heures i molsa a la part vallesana.

En la sortida que us proposem aquí s'ha escurçat l'itinerari del mapa que adjuntem ja que no no s'ha arribat fins el Santuari del Corredor. Com es pot comprovar en el mapa s'ha passat del punt 5 (el dolmen) directament al punt 8 (Puig Aguilar) per tornar al lloc d'inici. Es tracte en ambos casos d'un circuit circular que es pot fer perfectament amb els nens.

Excursions en família: Dolmen de Ca l'Arenes. Fitxa

Fitxa de la sortida (itinerari sencer)
Distància: 6,88 km
Desnivell: 315 metres
Durada: 2 h 15 min sense comptar parades
Inici: aparcament de la Masia de Can Bosc

totnens-dolmen-ca-larenes-dosrius6

 

Excursions en família: Dolmen de Ca l'Arenes. Itinerari

 • El punt d'inici de l'itinerari es troba al mateix aparcament de la Masia de Can Bosc. Un pal indica la ruta. Cal seguir les marques verdes del SL C-80, deixant a la dreta una gran esplanada per seguir i entrar al bosc.
 • Seguir el camí, perfectament senyalitzat, fins arribar al Pou de Gel de Can Bosc, un pou relativament gran que era un dels cinc pous dels que disposava la població de Dosrius.
 • Tornar al camí principal fins arribar a la Font del Ferro (restaurada l'any 2005).
 • El camí continua, ara amb una mica de pujada, encara que força còmoda i sense massa dificultats fins arribar al encreuament amb la pista des d'on surt el desviament que porta a la masia de can Miloca. Aquí ja es poden veure unes grans vistes del Montseny. Les característiques alzines sureres pelades del suro resulten sempre boniques de veure.
 • Continuar uns metres més i anar baixant per un sender que surt de l'esquerre que voreja les alzines sureres i que acaba a tocar del torrent. Una exuberant vegetació dóna la sensació de trobar-se en mig de la selva.
 • El camí va baixant fins arribar a una esplanada on es troba el dolmen de Ca l'Arenes. fou descobert l'any 1997 i posteriorment restaurant els anys 2006 i 2007. Conserva la càmera i la coberta, pràcticament complerta, ell corredor d'entrada, el túmul lateral i un petit cromleh. Té una antiguitat d'uns 5 mil anys.

totnens-dolmen-ca-larenes-dosrius7

 

 • Continuar el camí, segons indica el pal, i començar el descens per dins el bosc d'alzines. Un cop arribats a la bifurcació si s'agafa el camí de l'esquerre i ara en pujada s'arriba fins el santuari del Corredor aproximadament a uns 40 minuts i es fa el recorregut sencer que podeu veure en el mapa.
 • En aquest cas l'agafa el camí de la dreta, ja de tornada i de baixada tot escurçat la volta en direcció a la masia de Ca l'Arenes tot passant per dins un bosc d'alzines sureres. En aquest camí hi circulen forces bicicletes.

totnens-dolmen-ca-larenes-dosrius8

 

 • Seguir pel camí que va paral·lel a la pista fins arribar al desviament del Puig Aguilar, agafant el sender de la dreta de baixada i rodejats d'alzines fins arribar a l'esplanada de la masia de Can Bosc.

 

 

Sortida proposada per Con los niños a cuestas

totnens-logo-conlosninosacuestas

 

 

Save

Save

Leave a comment