My bookmarks Print listing Add Bookmark

Excursions en família: Castell del Montgrí

    Excursions en família: Castell del Montgrí
adreça:
Camí de les Dunes, Torroella de Montgrí, Baix Empordà (el)

L'excursió en família al Castell de Montgrí és un d'aquells itineraris que cal fer com a mínim un cop per poder gaudir de les fantàstiques vistes que es poden veure del de dalt del turó i per la sensació que tenen els nens mentre pugen al castell, s'hi passegen per dins o s'enfilen a una de les torres. Un castell espectacular des d'on poder contemplar, a vista d'ocell, les illes Medes i el Golf de Roses. La pujada es fa per un camí pedregós ideal per aquells que uns agrada grimpar, però que malgrat tot resulta fins i tot divertit i es fa força bé per fer-lo amb els nens. Cal tenir la precaució de no anar-hi a ple estiu i en l'horari de màxima calor ja que no hi ha ombres i la pujada resultaria molt cansada.

La silueta del castell es perfila a molta distància i pot donar la sensació que és molt lluny i no s'hi arriba mai, tot i així el camí es pot fer tot xino-xano seguint els senyals blancs i vermells del GR 92. Durant la pujada trobareu un parell de cabanes (capelletes de pedra) que es feien servir per els peregrins que anaven a l'ermita. Al cim del collet, una creu de ferro marca la cruïlla de la sortida de quatre camins: el que s'enfila al castell, el que gira i torna a Torroella, el que va cap a la muntanya d’Ullà i el que ens apropa a l’ermita de Santa Caterina. Cal seguir el GR 92 i anar pujant.

Un cop a dalt podeu entrar dins el castell, en una de les quatre torres hi ha una escala de cargol on s'hi pot pujar per fer tota la volta al costat de les muralles i contemplar, a més alçada, la immensa visió panoràmica. El castell no es va arribar a acabar.

 

Fitxa de la pujada al Castell
  • Durada: 2 hores a pas de nens, però dependrà de l'edat i les ganes de caminar de cadascun
  • Distància: 4 km d'anada
  • Punt de sortida: Carrer camí de les Dunes de Torroella de Montgrí.  Hi ha indicadors de la ruta.

En el plafó indicatiu de l'inici de la ruta s’expliquen les tres rutes que es poden fer: pujar al castell, a l’ermita de Santa Caterina o arribar-se fins a les dunes.

 

Dades del Castell de Montgrí
  • visita virtual al Castell de la web de l'ajuntament (aquí)
  • El castell del Montgrí (anomenat també de Torroella de Montgrí o de Santa Caterina) és una fortificació militar del municipi deTorroella de Montgrí (Baix Empordà) declarada bé cultural d'interès nacional. Fou construït entre 1294 i 1301 pel rei Jaume II.

 

 

Sortida proposada per Petites rutes

totnens-petites-rutes-logo

Save

Save

Save

Save

etiquetes:   

Leave a comment