My bookmarks Print listing Add Bookmark

Excursions en família: Castell de Boixadors

    Excursions en família: Castell de Boixadors
adreça:
Sant Pere de Sallavinera, Anoia (l')

Es tracte d'una excursió fàcil i agradable que us portarà a unes de les atalaies de l'Alta Anoia, el Castell de Boixadors i l'església de Sant Pere. Un castell estratègic que s’alça a 863 metres d’altitud, en un petit turó des d'on podreu contemplar unes magnífiques vistes de l'Anoia, el Bages i el Solsonès. El camí és senzill i ample ideal per fer una excursió amb nens, de pujada suau però mantinguda i no presenta dificultats.

Si us agraden les visites guiades cal que reserveu la sortida pels primers diumenges de cada mes on amb el guia podreu veure la part interior del castell i escoltar els detalls i les curiositats de la seva història.

En aquest cas s'ha escollit una visita guiada en un horari d'11 a 14 h. La visita guiada fa una explicació acurada, entre d'altres coses, de la història, la construcció i els treballs de restauració, que inclouen la torre, les restes d'una sala i altres dependències de la casa del senyor. Destaca la torre cilíndrica totalment restaurada.

Com tots els castells aquest també té la seva llegenda que segons s'explica en una tomba de l'ermita es creu que hi ha un passadís secret que arriba al molí de Boixadors i que al llarg del seu recorregut hi ha amagada una cabra d'or.

 

Camí d'anada i tornada

totnens-castell-boixadors-excursio-nens-anoia7

Per arribar al camí del castell cal agafar la sortida de l'eix transversal C-25 de Sant Pere Sallavinera en direcció a la Llavinera. Seguir amb el cotxe i abans d'arribar al poble de la Llavinera s'agafa el trencall de l'aeròdrom, passem la pista d'aterratge un bon tros de baixada fins que trobem una capelleta. (veure mapa del punt d'inici).

Aparcar el cotxe a la capelleta i seguir el camí a peu. Més endavant es troben els indicadors que condueixen cap el Castell.

Des del primer indicador cal continuar pujant aproximadament uns 3/4 d'hora fins el cim. La baixada, pel mateix camí, es fa una mica més curta, en 30 minuts s'arriba al cotxe.

 

Ruta circular
totnens-castell-boixadors-excursio-nens-anoia8
veure wikiloc
Si ho preferiu també podeu fer la ruta circular. Es fa l'anada pel mateix lloc i, ja de tornada i després de visitar el Castell, cal baixar pel camí oposat del que s'ha arribat a l'anada, el GR7 que torna a Seguers on s'ha deixat el cotxe. (uns 6,5 Km de ruta)

 

Visites guiades
Turisme Cultural Castell de Boixadors
calandreu@hotmail.com
Montserrat Noguera (Guia)
649 338 440 / 93 869 88 30
 
Curiositat
Dins l'església del poble de Sant Pere Sallavinera s'hi pot veure mitja costella de balena de 4mt d'alçada i 100 kg, que va portar un almirall, fill del poble, des de Sardenya. En aquesta sortida no s'ha pogut veure ja que l'església estava tancada.
Sortida proposada per Petites rutes

totnens-petites-rutes-logo

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a comment