My bookmarks Print listing Add Bookmark

Excursió amb nens al Solsonès: pujada a Castellvell

  Excursió amb nens al Solsonès: pujada a Castellvell
adreça:
Solsona, Solsonès (el)

logo-mama-que-fem-dema

L'excursió amb nens al Solsonès ens porta a descobrir dos indrets que es troben al costat de Solsona, capital de la comarca: la zona d'esbarjo de la Mare de la Font i la pujada al Castellvell. La ruta comença des de la mateixa població de Solsona. Travessa la popular Àrea de pícnic de la Mare de la Font, amb les seves taules en forma de bolets i restaurant. L'itinerari continua fins arribar a Castellvell, en una excursió amb nens al Solsonès a peu des d'on podreu contemplar unes fantàstiques vistes panoràmiques de l'entorn. Aquesta excursió amb nens al Solsonès també es pot fer en bicicleta. Cal salvar, però, algun obstacle com ara escales en el segon tram del recorregut o a dalt del castell.

El primer tram de l'itinerari està arranjat i és accessible per a tothom,. A partir de l'àrea de pícnic, el camí pot presentar algunes dificultat per fer-lo en cotxet.

Excursió amb nens al Solsonès: mapa i dades

 • Temps: 1 h. 20 min.
 • Distància: 4,9 km.
 • Desnivell: 182 m.

excursio-nens-solsones-pujada-castellvell

mapa ruta de l'Ajuntament de Solsona

 

Itinerari a la Mare de la Font i Castellvell des de Solsona

 • La ruta comença a la mateixa Oficina de Turisme de de Solsona.  Comencem baixant pel pont del carrer dels Tints que creua el riu i que condueix cap a l'Àrea d'esbarjo de la Mare de la Font.
 • Un camí arreglat i adaptat que tant es pot fer a peu com en bicicleta. El camí condueix fins la zona de barbacoes i les taules de pícnic. Podeu veure la fitxa de Àrea de pícnic la Mara de la Font. A la zona també hi ha un restaurant.

excursio-nens-solsones-pujada-castellvell

 

 • Abans d'arribar al restaurant cal pujar per unes escales que condueixen a un camí asfaltat. Cal creuar-lo i anar en direcció al parc on hi ha el punt d'informació dels Espais protegits del Solsonès i l'ermita de Sant Pere Màrtir.
 • Travessar pel túnel en direcció a l'Itinerari Botànic.
 • Seguint el camí es passa per la font del Manel i s'arriba fins la Font de la Mina, aquesta última està al costat d'una balma. Una font on l'aigua cau en forma de cascada, malauradament no sempre duu aigua. A l'altre costat de la font, una mica amunt, hi ha l'entrada a la mina.
 • Cal continuar per una escales fins a dalt on es troba el circuit esportiu de la Mina. Es camina en direcció contrària de la carretera C-26.
 • Seguir fins endinsar-se al bosc per un camí que surt del marge dret del parc.
 • Continuar pel corriol de dins el bosc i resseguir la falda del castell fins arribar a la carretera que puja fins a Castellvell. A dalt el Castell arribeu-vos  fins el mirador, hi ha un plafó explicatiu i una mapa per situar-vos.
 • De tornada, es pot fer baixant per una camí d'esglaons de pedra fins arribar a Solsona.

 

Castellvell de Solsona

excursio-nens-solsones-pujada-castellvell

Castellvell de Solsona, però també se'l coneix simplement com a Castellvell, pertany al municipi d'Olius, a tocar de Solsona. Està situat damunt d'un turó de 848m d'altitud i a 130 sobre de la ciutat de Solsona. Es tracte d'una edificació del segle XI i constitueix una veritable talaia. Es un monument declarat bé cultural d'interès general.

 

Altres llocs d'interès

Àrea d'esbarjo Mare de la Font – zona de pícnic

Zoo Pirineus - zoo fauna autòctona

més excursions amb nens a Solsona

també podeu fer la sortida autoguiada amb Natura Local

 

Save

Save

Leave a comment