My bookmarks Print listing Add Bookmark

El Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Muntanyes de Prades

    El Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Muntanyes de Prades
adreça:
Carrer de la Pedrera, 2, Montblanc, Conca de Barberà (la)
telèfon: 977 86 21 77
correu electrònic: ciar@mccb.cat

El Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre - Muntanyes de Prades, fou inaugurat el setembre de 2005 i forma part del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el CIAR. Declarat patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1998, es una espai pensat per mostrar i ajudar a entendre les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades. El Centre d'interpretació està dividit en diferents seccions on el visitant pot anar descobrir mitjançant diorames i plafons, des del medi físic de la Conca, la història geològica de la comarca a l'art rupestre dels nostres avantpassats.

Es poden veure alguns dels fòssils més característics dels jaciments paleontològics, des del Silúric fins el Quaternari, amb  l’aparició dels humans i els seus primers hàbitats a les coves. En l'exposició també es pot contemplar diferents manifestacions artístiques trobades en coves, a l'aire lliure, en construccions megalítiques. Les de rèpliques de mida natural que mostren la textura de la roca, es reprodueixen els conjunts rupestres de les Muntanyes de Prades, pintures naturalistes, esquemàtiques i abstractes.

 

Portal de Jocs de la ruta de l'art rupestre

A la pàgina web del CIAR trobareu l'accés a la plataforma interactiva del joc perquè els nens coneguin les pintures rupestres llevantines.

La ruta de l'art rupestre - sortida guiada

Des del mes de juny del 2013, l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc gestiona les visites al CIAR i abrics, que consisteix en una sortida, de gairebé quatre hores, que permet gaudir d’aquest art in situ. Les visites són amb reserva prèvia i van acompanyades d’un guia turístic de Montblanc.

  • Consulteu preu i horaris aquí
  • Tarifa gratuïta a menors de 10 anys i socis MCCB

 

totnens-centre-interpretacio-art-rupestre-prades0

 

Save

etiquetes:   

Leave a comment