Ecorail del Cardener

    Ecorail del Cardener
web:
obert: tot l'any - diumenges i festius a les 10.00h (cal inscriure's)
adreça:
Callús,, 08262 Bages (el)
adreça: Carrer Prolongació Dupont s/n
telèfon: 93 876 78 12
correu electrònic: infot@mintercar.org

L'Ecorail del Cardener és un projecte innovador, original i únic a Catalunya que aprofita les vies ferroviàries d'un tram del territori per convertir-les en un sistema de transport turístic molt divertit. Es tracta d'una activitat oberta a tot tipus del públic en viatge lúdic que us permetrà gaudir de l'entorn tot pedalant sobre les vies del tren. Una activitat familiar que segur que agradarà als nens. L'activitat està oberta els diumenges i dies festius i recordeu que cal fer la inscripció prèviament.

Ecorail del Cardener. Activitats en família

Cal inscriure's

A la web podreu fer la inscripció, una per a cada participant a l'activitat i us permetrà fer el pagament del grup al final del procés de compra. És obligatori informar un tipus de document i número de document propi de cada participant.

totnens-ecorail-callus-bages7

totnens-ecorail-callus-bages6

 

Els vehicles

S'utilitzen vehicles lleugers, el Ciclorail i el trenpat, que tenen en comú la lleugeresa, la simplicitat i la baixa velocitat a la qual es desplacen.

  • El Ciclorail consta d' un bastidor metàl·lic acoblat a les vies del tren, sobre el qual es col·loquen dues bicicletes convencional, les rodes del darrera es mouen sobre el carril, aportant la tracció que reben del pedaleig i la frenada.
  • El Trenpat, per altra banda, és un trenet petit a motor, amb una capacitat per a set persones, accessible a tot tipus de públic.

 

Baixadors amb regust ferroviari

A Callús s'ha adequat com a Centre d'Acollida de Visitants un vagó-restaurant de l'any 1930, de la Companyia Internacional Wagon Lits, que havia fet el trajecte Lisboa-París. Aquest vagó fa les funcions de punt de recepció, informació i venda de bitllets. El baixador de Callús ofereix un ambient ferroviari molt especial al visitant amb una campana, un rellotge i el vagó.

totnens-ecorail-callus-bages8

 

Punts d' interès del trajecte

  • Callús: nucli urbà encantador
  • Santuari de Juncadella: església del s. XVIII que acull la imatge de la patrona del Pla de Bages.
  • Masia Les Torres: conjunt arquitectònic de caràcter defensiu del s. XIV
  • La Sèquia: canal que es va iniciar l'any 1339 per portar aigua a la ciutat de Manresa desprès d' anys de sequera. Actualment el Parc de la Sèquia és un sender de 26 km que recorrer el canal medieval.
  • Mas de Sant Iscle: església romànica, celler de la DO Pla de Bages i Agrobotiga.
  • Parc de l'Agulla: llac artificial, punt de trobada i espai d' oci i lleure.

El recorregut

El trajecte té un recorregut de 8 quilòmetres, entre el poble de Callús i el Mas de Sant Iscle, aprop del Parc de l'Agulla, a Manresa. El viatge a part de la diversió de pedalar sobre les vies del tren podreu gaudir d'un excel·lent paisatge i gaudir de l'entorn natural que envolta aquest tram del Bages amb magnífiques vistes a Montserrat, al Pla de Bages i al paisatge del Cardener.

*informació treta del Consorci de Promoció Turística del Cardener

 

Altres llocs d'interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a comment