Centre geogràfic de Catalunya – Rosa dels vents

adreça:
Pinós - Santuari del Pinós Solsonès (el)

 

 

 

Aprofitant la sortida per situar-nos just al centre geogràfic de Catalunya, des del Lleida Tur ens aconsellen fer aquesta petita ruta.

  • Sortint de Solsona en direcció a Torà (LV-3002), a uns 6 km, es troba un indicador per continuar en direcció a Su i el santuari del Miracle (Pirineu - el Solsonès). És d’obligada visita el conjunt del santuari del Miracle, on veurem l’església i el majestuós altar barroc del segle XVIII.
  • Arribant al poblet de Su, trobarem una carretera a mà dreta que condueix al poble d’Ardèvol, on es pot pujar a la torre de defensa de forma quadrada i situada al mig de la vila. Aquesta torre havia estat recoberta i engruixida exteriorment amb pedres treballades i transformada en una gran torre cilíndrica pels volts del segle XII.
  • Molt a prop es pot visitar el santuari de Pinós, on, a pocs metres, una rosa dels vents esculpida en pedra ens indica que ens trobem al centre geogràfic de Catalunya. Des d’aquest punt, situat a uns 940 m d’altitud, es domina una magnífica panoràmica que arriba fins al Pirineu, Collsacabra i el Montseny. Seguint la carretera de Calaf, podrem arribar fins a la Molsosa i el nucli de Prades. Hi ha una taula per poder fer un pícnic

Les fotos són del la Carme i l'Ignasi, trobades al wikiloc

 

 

 

Leave a comment