My bookmarks Print listing Add Bookmark

Centre d’Interpretació de l’or del Segre

  Centre d’Interpretació de l’or del Segre
adreça:
Av. Comte Jaume d'Urgell, 12, Balaguer, 25600 Noguera (la)
telèfon: 973 448 668
correu electrònic: ordelsegre@balaguer.cat

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre de Balaguer és un espai ubicat a l’edifici annex al molí de l’Esquerrà, un antic molí fariner que va ser reformat al segle XIX. Dins de l'equipament hi descobrireu el recorregut per la història de l’explotació de l’or al riu Segre i també podreu viure l'experiència dels autèntics buscadors d’or amb un taller de recerca d'or a l'espai dels safareigs. Una sortida única a Catalunya, emocionant i  divertida per fer en família amb l'al·licient afegit de poder experimentar com es feia antigament la recerca d'or al Segre. Es tracta d'una activitat pensada per fer amb els nens.

A través de diferents plafons el visitant pot ambientar-se dins el bosc de ribera, fent un recorregut històric per l'explotació d'or, des de l'època romana a l'andalusina -on hi hagués força activitat- fins als segles XVI i XVII.

 

A la recerca d'or dins el Centre d'Interpretació

 • sala del safareig, els visitants podran fer una recerca d'or a la sala dels safareig que està distribuïda en dos nivells: el primer destinat al més petits on hi trobaran un mural il·lustrat amb llegendes i històries inspirades en la recerca i el valor de l’or. Podran posar en pràctiques les seves habilitats en la recerca d'or en un dels safareig.
 • col·lecció d'àbacs, fets amb diferents materials i d'èpoques diferents. Es pot fer un taller de recerca d'or amb àbac i arena aurífera del Segre.
 • dossiers, al costat dels safareigs el visitant pot consultar uns dossiers  sobre la història i la tècnica de la recerca d’or al Segre i a diferents zones auríferes d'altres continents del món.

*Disposen de bossetes de 100 grams d'arena i 25 mg d'or al preu de 3€ per poder fer el taller. La compra de la bosseta inclou la visita guiada per l'espai expositiva.

 

A la recerca d'or al riu Segre

Si voleu conèixer com era fer la recerca d'or dins les aigües del Segre us podeu apuntar, amb cita prèvia, a la visita guiada que s'organitza des del Centre d'Interpretació. Les visites i la recerca d'or al Segre es fan tots els primers dissabtes de mes.

La visita inclou:

 • Visita guiada al Museu de la Noguera, passeig històric a la ciutat de Balaguer i al Centre d'interpretació de l'or del Segre
 • Taller pràctic per aprendre a separar les palletes d'or de l'arena al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre. Cessió de l'equipament necessari per a la recerca d'or al riu
 • Degustació d'oli i vi durant l'activitat al riu
 • Obsequi d'un barret de buscador d'or i un tubet per guardar les palletes d'or que trobi cadascú

De manera opcional:

 • Podeu reservar un dinar basat en el receptari de la cuina andalusí, amb degustació d'un plat que inclou or comestible, en un restaurant de la ciutat
 • Visita guiada a la part alta de Balaguer per veure: el jaciment andalusí del Pla d'Almatà, les muralles i l'església gòtica de Santa Maria i les restes del Castell Formós (aproximadament 3 h si es disposa de vehicle, 4 h si es fa tot a peu)

 

*Consulteu els preus de les entrades i de la visita guiada a la seva web.

 

A Balaguer també podeu visitar el Museu de la Noguera, Plaça dels Comtes d’Urgell, 5 -  973 445 194

 

totnens-centre-interpretacio-or0

 

 

 

etiquetes:   

Leave a comment