My bookmarks Print listing Add Bookmark

Can Gel

    Can Gel
web:
adreça:
Dosrius,, Veïnat Rimblas, 1 Canyamars, Dosrius Maresme (el)
telèfon: +34 600 437 181
correu electrònic: info@can-gel.com

Can Gel és una granja de vaques lleteres des de 1910 que ara podeu visitar gràcies al projecte Viu Can Gel! on us mostraran les feines quotidianes que realitzen a la granja; tenir cura de les vaques, la seva alimentació, benestar, neteja, cercle reproductiu fins l'obtenció de la llet.

Una visita guiada que es realitza de forma educativa i interactiva, adreçada tant als més menuts com als grans i que s'adapta al tipus de grup i edat al qual es dirigeix. Podeu fer un recorregut lúdic i educatiu o un de més tècnic i especialitzat o un de molt pràctic i interactiu que inclou activitats pedagògiques de suport a la nostra Aula.

Actualment a Can Gel hi ha unes 250 vaques frisones, de les quals 120 són productives, és a dir, estan donant llet i la resta estan en altres moments del seu cicle vital (vedelles, prenyades, seques…), cada vaca produeix uns 33 litres diaris. Les vaques tenen força espai per moure's, les podeu veure a la zona dels llits o cubicles, a la nursery els petits podran gaudir del vedells acabats de nàixer o veure les enormes panxes de les parteres.

Els visitants recorren totes les instal·lacions de la granja acompanyats d’una persona que els fa de guia i els dóna explicacions específiques en cada zona.

La visita us permetrà conèixer a fons el món de les vaques lleteres, veureu des de què mengen i de quins cultius prové aquest menjar, quines són les característiques físiques i fisiològiques de les vaques, quin és el seu cicle de vida i el seu cicle de la llet…, fins la recollida de la llet que produeixen.

La visita es complementa amb:

  • Audiovisual de presentació
  • Zona d’interacció amb animals
  • Zona d’interacció productiva
  • Zona d’interacció amb els aliments
  • Panells informatius
  • Exposició de maquinària i estris
  • Minigranja
  • Zona d’esbarjo

 

L’horari d’obertura de les instal·lacions és de 10:30 a 14:00 h.

La visita guiada comença a les 11:00 h.

 

Leave a comment