My bookmarks Print listing Add Bookmark

Arborètum de Masjoan

    Arborètum de Masjoan
web:
obert: tot l'any
adreça:
Epinelves, 17405 Osona
adreça: Masjoan S/N
telèfon: 646 27 50 90
correu electrònic: masjoan@masjoan.com

La visita a l'Arborètum de Masjoan és una manera lúdica i atractiva de poder descobrir un bon grapats d'arbres monumentals. A Masjoan s'hi troba la major concentració d’arbres monumentals de Catalunya. Estan agrupats en una magnífica arbreda formada per un gran nombre de coníferes plantades majoritàriament per Marià Masferrer entre els anys 1860-1911. Molts dels exemplars superen els 40m d’alçada entre els quals trobem l’avet mes alt del país.

Tots els arbres declarats monumentals per la Generalitat de Catalunya. En total hi trobareu set espècies (Sequoia gegant, Avet del Montseny, Cedre Atlàntica, Teix, Castanyer d’Índia, Til·ler, i Alzina).

Arborètum de Masjoan . La Masia de  Masjoan

totnens-arboretum-masjoan-montseny-sortida-nens7

Masjoan és una masia del segle XII on la família Masferrer resideix des de 1710 quan Isidre Masferrer Corts (1684-1763) la va comprar als llavors propietaris de cognom Masjoan, que van decidir provar fortuna a Amèrica. Situada prop del poble d’Espinelves al bell mig del Montseny-Guillaries, la casa destaca per la seva localització ja que està rodejada d’avets i altres tipus de coníferes (58 espècies diferents) que s’han preservat des de mitjans del XIX formant un important arborètum a tocar la casa.

 

L'Arborètum

totnens-arboretum-masjoan-montseny-sortida-nens6

L’arborètum de Masjoan fou creat principalment per Marià Masferrer Rierola (1856-1923) eminent naturalista i botànic que va estudiar profundament la fauna i flora de les Guillaries. Actualment s’ha marcat un itinerari a peu per l’Arborètum on es poden observar les espècies més destacades, entre elles alguns exemplars catalogats de monumentals per la generalitat de Catalunya. (7 exemplars de diferents espècies).

La visita consisteix en un recorregut de uns 30 a 45 minuts on hi ha marcats un seguit d’arbres notables plantats entre els anys 1860 i 1911 alguns d’ells catalogats de monumentals.

 

Abies Masjoanis

totnens-arboretum-masjoan-montseny-sortida-nens8

És l'avet de Masjoan, un híbrid produït una hibridació natural entre les pinyes d’Abies pinsapo amb pol·len d’Abies alba, formant una nova espècie que heretava les millors qualitats de cada un dels seus antecessors. Actualment a la finca hi ha exemplars que superen els 30 metres.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a comment