magdalenes de xocolata

Després de provar diferents receptes de magdalenes ens quedem amb aquesta que us portem avui. En aquest cas, però, li hem afegit una decoració especial. Hem fet diferents magdalenes de xocolata per als més llaminers. A partir de la base els petits cuiners us poden ajudar en la decoració o escollint els ingredients del farcit. Encara que no sempre ens puguen de la mateixa manera la textura i el gust és el que valorem. Si les proveu ja ens direu què tal.

 

magdalenes de xocolata. Ingredients

magdalenes de xocolata

Us deixem la recepta de magdalenes que fem nosaltres. Avui les hem volgut vestir una mica i els hi hem afegit alguns ingredients, bàsicament xocolata.

  • 2 ous mitjans (a temperatura ambient).
  • 210gr de farina fluixa o de rebosteria (sense llevat incorporat).
  • 175 gr de sucre (avui hem posat 100 de sucre blanc i 75gr de sucre morè).
  • 60ml de llet
  • 190ml d’oli suau o de gira-sol
  • 15 gr de llevat Royal (la recepta original en posa 7gr però ens agrada que pugui força).
  • ratlladura de llimona
  • un polsim de canyella al gust
  • 1 pessic de sal.
  • xocolata: cobertura de xocolata blanca i negra, nutela, fideus de xocolata, lacasitos, pipetes de xocolata…
  • fruits secs (opcional)
  • sucre llustre (opcional)

 

Recepta de magdalenes de xocolata. Elaboració

Us deixem l’elaboració de les magdalenes, després li podreu afegir, quan toqui, els diferents tipus de xocolata. Recordeu que cal deixar reposar la massa a la nevera com a mínim una hora. En les mesures i elaboració ens hem basat amb la recepta de Us en llepareu els dits. Després li hem donat els tocs personals.

  • En un bol batre bé els ous. Afegiu el sucre fins que tingui un aspecte cremós.
  • Nosaltres mesurem l’oli i la llet en el mateix recipient. Per tant, els incorporem a la massa alhora. Batre a velocitat baixa perquè no baixi la massa. A la recepta original es fa per separat, primer la llet i després s’incorpora l’oli.
  • Pesar la farina i el llevat. Incorporar la canyella. Passar-ho per un colador fi i anar-ho incorporant a poc a poc. Batre a velocitat baixa.
  • Afegir el polsim de sal.
  • Ratllar la pell de llimona i incorporeu-la al bol. Ara s’ha de barrejar amb una espàtula.
  • Tapar el bol i deixar-lo a la nevera com a mínim una hora. Si voleu podeu deixar la massa a la nevera d’un dia per l’altre, nosaltres ho hem provat i queda bé.

preparar el forn

Abans de preparar les magdalenes als motllos enceneu el forn a 250º. Quan les enforneu l’haureu de baixar a 210º i posar-lo per dalt i per baix amb aire.

  • Omplir els motllos de silicona amb un paper de magdalena. Ho podeu fer directament al motllo de silicona però els hi haureu de posar una mica d’oli perquè no s’enganxin. Nosaltres preferim posar el paper. Tenim motllos rodons, quadrats i rectangulars. Avui hem fet servir els rodons i quadrats.
  • Quan traieu la massa de la nevera batre-la manualment amb força.
  • Ompliu 3/4 parts dels motllos de massa.
  • Si voleu els hi podeu posar una mica de sucre, ametlles picades o pinyons per sobre.
  • Enforneu uns 12 minuts a 210º per dalt i per baix amb aire. Controleu-les ja que es fan de seguida i depèn del forn es poden cremar.

magdalenes de xocolata

magdalenes de xocolata

les que tenen cobertura queden més espectaculars.

Teniu moltes maneres d’incorporar xocolata a les vostres magdalenes.

  • farcides amb crema de xocolata, lacasitos, pipetes… En aquest cas s’afegeix el xocolata quan s’omplen els motllos. Recepta de crema de xocolata i avellanes feta a casa.
  • cobertures de xocolata. Foneu una mica de xocolata per fer una cobertura quan la magdalena estigui freda. Abans de que es refredi la cobertura li podeu posar fideus de colors, fruits secs…
  • magdalenes de dos colors amb una part de la massa amb xocolata, veure recepta.

més opcions de decoració

  • sucre llustre o coco sobre les magdalenes que no tenen cobertura ni sucre. Millor quan encara estiguin calentes.
  • melmelada. Quan ompliu els motllos podeu posar una cullereta de melmelada. Li donen un gust diferent i queden molt bones.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden pesar els ingredients, incorporar els ingredients al vol… si són més grans us poden ajudar a batre. En la decoració segur que tenen moltes idees. Les nostres tenen una cobertura bàsica però els petits cuiners segur que tenen més opcions.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ postres per fer amb nens