totnens-xuxues-nuvols2

Pocs són els nens, i els no tan nens, que es resistixen a les gominoles o als núvols. Llaminadures amb sucre per sobre, sense sucre, picants, multicolors, de sabors diversos, de formes variades… al mercant en trobareu un munt. Hem estat buscant una recepta casolana de gominoles i núvols de sucre fets a casa que fos senzilla de fer amb els nens. D‘aquesta manera podeu fer-ne al vostre gust per així escollir sabors i formes. La recepta de xuxes i núvols l’hem trobat a El blog el meu blog de cuina.

 

gominoles i núvols de sucre fets a casa.

Els podeu preparar per a una festa d’aniversari per posar-los en un bol. Si sou dels qui us agrada repartir una bosseta de llaminadures als convidats sempre les podeu preparar vosaltres. Per tenir més èxit mireu de trobar motlles amb formes divertides o d’animals, també podeu provar de fer-ne de tots colors, com els cucs que hi ha al mercat.

 

Recepta de núvols de sucre per fer a casa amb els nens

totnens-xuxues-nuvols3

Ingredients per als núvols de sucre:

  • 100 g de gelatina amb gust (aquí es va  fer servir una de préssec del Lidl)
  • 2 sobres de gelatina neutra
  • 200 ml d´aigua
  • 300g de sucre

Elaboració

  • Poseu a bullir l´aigua amb el sucre.
  • Quan bull, s´hi aboquen els dos sobres de gelatina neutra i es deixa bullir un parell de minuts. Aneu remenant.
  • Afegiu la gelatina de sabor triat i deixeu bullir a foc suau uns 5 minuts. Aneu remenant.
  • Deixeu-la refredar.
  • Quan comenci a quallar munteu la massa a la batedora amb baretes fins que tingui la consistència d’una merengue.
  • Poseu-la en una safata i tapeu-la amb film transparent.
  • Deixar refredar un mínim de 12 hores.
  • Passar el temps ja es pot tallar i si voleu arrebossar amb sucre glaç

 

Recepta de gominoles per fer a casa amb els nens

totnens-xuxues-nuvols4

Ingredients per a les gominoles

  • 1 sobre de gelatina de sabors (vaig fer servir de maduixa)
  • 2 sobres de gelatina neutra
  • 200 ml d´aigua
  • 300 g de sucre

Elaboració

  • El procediment per fer la gelatina es el mateix que l’anterior, només que no es munta al final, sinó que es va posant en motllos petits per fer les diferents formes.
  • Trieu motlles de silicona, dels que tingueu a casa (per als glaçons o bombons)
  • Atenció ! abans de posar la massa de les gominoles unteu el motlle amb una mica d’oli de gira-sol d’aquesta manera evitareu que s’enganxi i us serà més fàcil de treure.
  • Un cop desemmotllats els podeu arrebossar amb sucre glaç.

totnens-xuxues-nuvols1

 

Bona cuina !!!

 + postres per fer amb nens

 

Save