5 excursions resseguint rius i rieres amb nens

Hem escollit 5 excursions resseguint rius i rieres amb nens en itineraris força diferents. L’elecció no és basa en trobar zones de bany sinó en descobrir entorns i paisatges que giren al voltant de l’aigua. Des d’una caminada seguint el riu Sant Nicolau, porta d’entrada del Parc d’Aigüestortes, als itineraris de l’aiguabarreig del Brugent a Amer amb el Ter o el tram del Ter que passa pel Baix Empordà. Afegim, també, la ruta de l’aigua de la riera d’Arbúcies. I destaquem la singularitat del tram final de la riera de Corbera amb el bonic Gorg de La Mola.

 

5 excursions resseguint rius i rieres amb nens

La quantitat d’aigua, com sempre, depèn en bona part de les pluges. Us recomanem que aneu ben calçat, porteu aigua i una gorra si hi aneu en època de calor. Anant amb nens, no estaria malament portar roba de recanvi i una tovallola. L’atracció dels nens a l’aigua no descarta en cap cas una remullada. No us deixeu els prismàtics, en alguns trams de riu podeu fer observació d’aus.

 

Excursió seguint el riu Sant Nicolau a la Vall de Boí

5 excursions resseguint rius i rieres amb nensveure fitxa de la ruta

Un itinerari molt agradable, curt i fàcil, segueix el curs del riu Sant Nicolau. La ruta s’inicia a l’aparcament de la Farga, a l’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes, i transcorre fins l’aparcament de Palanca de Molina. Si teniu ganes de caminar més podeu continuar accedint al Parc d’Aigüestortes.

 

Excursió seguint la riera de Corbera al Baix Llobregat

5 excursions resseguint rius i rieres amb nens

veure fitxa de la ruta

Els seus punts més singulars són el Gorg de La Mola, el tram de l’antic aqüeducte i les restes del pou de glaç. Una ruta circular fàcil per fer en família. Es recomana anar-hi després de les pluges per poder-hi trobar força aigua.

 

Excursió seguint un tram del riu Ter al Baix Empordà

5 excursions resseguint rius i rieres amb nensveure fitxa de la ruta

Una agradable passejada familiar que transcorre per un camí de sorra força ample en la major part del seu recorregut tot resseguint el curs del Ter. Gràcies al bon estat del riu si teniu sort podreu veure alguna la llúdriga. La passejada arriba fins la resclosa i el brollador que són construccions molt antigues que permetien l’aprofitament de l’aigua.

 

Excursió resseguint la riera d’Arbúcies a la Selva

5 excursions resseguint rius i rieres amb nensveure fitxa de la ruta

L’itinerari de la riera d’Arbúcies ressegueix els punts d’interès relacionats amb l’aigua, la fauna i la flora. S’hi han instal·lat ponts i escales per facilitar-ne el seu recorregut. Trobareu plafons informatius de fauna i flora i també zones de descans per poder gaudir de l’entorn. Àrea de lleure de la Corbadora, des d’on també podeu seguir la ruta fins el Molí de les Pipes.

 

Excursió seguint el riu Brugent a la Selva

5 excursions resseguint rius i rieres amb nensveure fitxa de la ruta

La ruta Voramera i la Via Verda és un itinerari planer i agradable que ressegueix el riu Brugent fins l’aiguabarreig amb el Ter. Una ruta circular que arriba fins el pantà del Pasteral enmig d’una vegetació de bosc de ribera. La tornada es pot fer per l’antic traçat de la Via Verda de Girona.

 

+ rutes per rius, rieres i torrents amb nens